Το πρόγραμμα Efficiency 2.1 τελείωσε τον Ιανουάριο του 2016 – το ecoGator συνεχίζει!

Η ομάδα του προγράμματος Efficiency 2.1 με υπερηφάνεια παρουσιάζει το νέο φυλλάδιο του ecoGator. Ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα «Έξυπνη Ενέργεια στην Ευρώπη», που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2016 και κατεβάστε την αναφορά μας.

διαβάστε περισσότερα

Κερδίστε ένα fairphone

Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός του Ecogator με δώρο τρία fairphone

διαβάστε περισσότερα

Η τεχνολογία ως μοχλός για την εξοικονόμηση ενέργειας

Η τεχνολογία έχει, πλέον, μπει στη ζωή μας. Κινητά τηλέφωνα, παιχνιδομηχανές, tablets κ.λπ. είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Η αλήθεια είναι ότι η τεχνολογία παίζει ένα σπουδαίο ρόλο στην προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή των ανθρώπων. Το να στηριζόμαστε στη τεχνολογία δεν συνεπάγεται, άμεσα, ότι θα πληρώνουμε και υψηλούς λογαριασμούς.

διαβάστε περισσότερα

Η εφαρμογή «ecoGator» απογειώνεται. Είναι υποψήφια για τα φετινά βραβεία Ευρωπαϊκής Βιώσιμης Ενέργειας (EUSEW)

Το ecoGator είναι η εφαρμογή, που θα κάνει τα σπίτια μας να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουμε πολλά χρήματα. Η εφαρμογή περιέχει έναν απλό μετρητή, ο οποίος συγκρίνει διάφορα προϊόντα, ως προς την κατανάλωση ενέργειας. Η εφαρμογή ecoGator μπορεί να διαβάσει και να επεξεργαστεί τα δεδομένα της ενεργειακής ετικέτας της ΕΕ, με τη χρήση της ενσωματωμένης κάμερας του κινητού.

 

Η εφαρμογή επιλέχθηκε ως μια από τις τρεις υποψήφιες εφαρμογές, που πέρασαν, στην τελική φάση του διαγωνισμού της EUSEW, στην κατηγορία «Ενεργειακή Αποδοτικότητα». Πρέπει να σημειωθεί ότι η Γραμματεία της EUSEW έλαβε 373 υποψηφιότητες. Οι τελικοί νικητές των βραβείων θα ανακοινωθούν, στην τελετή απονομής βραβείων, στις Βρυξέλλες, στις 16 Ιουνίου 2015.

διαβάστε περισσότερα

Βραστήρας ή ηλεκτρική κουζίνα: τι καταναλώνει λιγότερη ενέργεια;

‘’Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι’’, λέει ο ελληνικός λαός. Το ίδιο συμβαίνει και με την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, από τις μικρές ηλεκτρικές οικιακές συσκευές σε σχέση με την ηλεκτρική ενέργεια, που καταναλώνουν οι μεγάλες συσκευές. Π.χ. : ένας ηλεκτρικός βραστήρας καταναλώνει περίπου 50% λιγότερη ενέργεια από μια ηλεκτρική κουζίνα, για να θερμάνει την ίδια ποσότητα νερού.

διαβάστε περισσότερα

Οι υπολογιστές έγιναν καλύτεροι

Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, από τους ηλεκτρονικούς και τους φορητούς υπολογιστές μας, είναι καλά νέα, για τους Ευρωπαίους καταναλωτές, που χρησιμοποιούν συνεχώς και περισσότερο τους υπολογιστές τους.

διαβάστε περισσότερα